Dichters

Het Nederlands taalgebied kent zeer veel dichters. Hieronder vindt u een lijst van een aantal interessante Nederlandstalige dichters.

Verantwoording lijst dichters

Het kan zijn dat u als poëzieliefhebber in bovenstaande lijst een aantal beroemde namen mist, terwijl er tegelijk dichters tussen staan waar u persoonlijk misschien nog nooit van hebt gehoord.

Dat is een bewuste keuze van de redactie. Het belangrijkste criterium voor deze lijst is namelijk niet hoeveel roem een dichter geniet, maar vooral hoe interessant wij zijn of haar gedichten vinden. De eigen smaak van de redactie is daarbij leidend.

Vandaar dat u grootheden uit de Nederlandse literatuur zoals Vondel, Slauerhoff en Gezelle gebroederlijk ziet staan naast Nederlandse dichters die bij een groter publiek minder bekend zijn, maar wiens werk toch zeer de moeite waard is.

TIP: Dichten doe je zo
Wil jij zelf ook een goede dichter worden? Dan is Dichten doe je zo een absolute musthave.


Work in progress

De redactie is zich ervan bewust dat het aantal dichters in dit onderdeel nog zeer beperkt is. Dit heeft ermee te maken dat website recent is live gegaan. In de toekomst zult hier informatie vinden over flink meer interessante Nederlandstalige dichters.


TIP: DE DIKKE KOMRIJ

De beroemdste bloemlezer uit de twintigste eeuw is zonder enige twijfel Gerrit Komrij. Hij verwierf faam met een zeer dikke bloemlezing met ontzettend veel dichters uit de 19e en 20e eeuw. Vanwege zijn omvang kreeg dit boekwerk de bijnaam De Dikke Komrij.

TIP: DE DIKKE PFEIFFER?

In 2016 waagde dichter Ilja Leonard Pfeijffer een moedige poging om het stokje van Gerrit Komrij over te nemen. In dat jaar verscheen namelijk zijn vuistdikke bloemlezing met ontzettend veel dichters uit de 20e én 21e eeuw. Misschien krijgt dit boekwerk ooit de bijnaam De Dikke Pfeiffer.

DE BESTE BUNDELS
VAN DE BOEIENDSTE DICHTERS


Miljoenen artikelen